Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Πανέμορφο O317 βγάζει «Αθήνα – Καλογρέζα» από Βερανζέρου

Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο
από τα μέσα της δεκαετίας του ’80


Αναμνήσεις από τις αφετηρίες της οδού Βερανζέρου κάτω από την Ομόνοια, τότε που κτυπούσε η καρδιά του εμπορικού κόσμου της Αθήνας μας θυμίζει η φωτογραφία του Όλιβερ Γιόχε (Oliver Johe) που μας έστειλε φίλος μας στην Ομάδα «Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία» στο Facebook.


Απεικονίζει ένα ιστορικό λεωφορείο των Αθηνών, το 295 του 4ου κλιμακίου στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Ως μισθωμένο όχημα από την Επιχείρηση Αστικών Συγκοινωνιών εκτελεί το δρομολόγιο «605 Αθήναι – Καλογρέζα».

Ο Γιόχε έχει απαθανατίσει αυτό το υπέροχο Mercedes Benz O317 Βιαμάξ του πρώην 4ουΚΤΕΛ Αθηνών να παίρνει τη στροφή προς την Πατησίων για να ξεκινήσει το δρομολόγιό του.

Θυμίζουμε ότι το 4/295 ανήκε στην οικογένεια Χατζηγιάννη και έχουμε γράψει παλαιότερα για τη δεύτερη «θητεία» του στο αστικό ΚΤΕΛ Χανίων.

Από αυτή τη σειρά των λεωφορείων που κατασκεύασε η κορυφαία Βιαμάξ, οι Χ. & Β. Λαζαρόπουλος έχουν περισώσει το 4/293, το οποίο φιλοξενείται από τον ΟΣΥ στο παλιό αμαξοστάσιο των τροχιοδρόμων στον Κεραμεικό.

Διαβάστε ακόμα:

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.