22/03/13

ΦΩΤΟ: Μercedes Βιαμάξ και Magirus Μπουχάγιερ στις αφετηρίες του Βόλου, 30 χρόνια πριν

Οι αφετηρίες στο λιμάνι του Βόλου αποτελούσαν πάντοτε σημείο αναφοράς για τους περαστικούς και τους φωτορεπόρτερ


Πεντακάθαρα και όμορφα λεωφορεία της Βιαμάξ. 
Δύο φωτογραφίες από τις αφετηρίες των αστικών λεωφορείων στον Βόλο, στις αρχές της δεκαετίας του '80 αποκαλύπτει το "busoldtimers.blogspot.gr" από το πολύτιμο αρχείο της ΛΑΕΓΕ. 
Η πρώτη φωτογραφία παρουσιάζει δύο αστικά λεωφορεία "Mercedes Benz" LP 322 που κατασκευάσθηκαν από τη Βιαμάξ το 1961. Το αριστερό ήταν το "30" του αστικού ΚΤΕΛ Βόλου και το δεξιό ήταν το "28", το οποίο έχει περισωθεί. 
Το πρώτο επιβιβάζει για Άναυρο και Νέα Ιωνία ενώ το άλλο για τους Αμπελοκήπους Μαγνησίας, ενώ διακρίνεται καθαρά ο λεωφορειούχος που σκουπίζει τα σκαλοπάτια του λεωφορείου, εικόνα σπάνια σήμερα για όσους επιμένουν να χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς. 
Πιο πίσω ανάμεσα στασ λεωφορεία διακρίνεται μετά βίας ένα από τα όμοφα αστικά λεωφορεία "Volvo" που είχε κατασκευάσει ο Ελευθέριος Ελευθεριάδης για λεωφορειούχους του Βόλου.

Τέτοια λεωφορεία θα μπορούσαν να αποτελούν εκθέματα ενός εθνικού μουσείου μεταφορών... 
Η δεύτερη φωτογραφία παρουσιάζει ένα πανέμορφο "Magirus Deutz" με αμάξωμα του τεχνίτη "Μαυρουδή" που επιβιβάζει για το Κατηχώρι Μαγνησίας. Ήταν το "20" του ΚΤΕΛ Βόλου και όπως μπορείτε να διακρίνετε ήταν ένα όχημα σε εξαιρετική κατάσταση και ύστερα από επισκευή, όπως φαίνεται από το βάψιμο στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου.      

1 σχόλιο :

  1. Δεν υπήρχε με αμάξωμα Μπουχάγιερ λεωφορείο στον Βόλο.

    Το εικονιζόμενο είναι το 20 και είναι με αμάξωμα Μαυρουδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή





Translate