24/03/17

GR80's: Το λεωφορείο έκλεψε την παράσταση (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Το άγνωστο παρασκήνιο για τη συμμετοχή της ομάδας "Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία" στην έκθεση "GR 80's - Η Ελλάδα στη δεκαετία του '80" 

Φωτογραφία του χρήστη Παλιά Ἑλληνικά Λεωφορεῖα / Bus Oldtimers Hellas.
Μέλη της ομάδας με το στέλεχος του ΚΤΕΛ Φθιώτιδος κ. Ευθ. Μήταλλα. 

Το τρίτο χαρακτηριστικό έκθεμα της έκθεσης “GR80’s Η Ελλάδα στη δεκαετία του ’80» αποτέλεσε καθολική απαίτηση. Ήταν ένα ιστορικό «πράσινο» λεωφορείο κατασκευής 1980 για πολλούς και διάφορους λόγους. 


Τι κι αν ο Χάρης Λαζαρόπουλος προσπαθούσε να πείσει τον Διονύση Νοταράκη ότι θα έπρεπε να υπάρχει κι ένα παλιό αστικό λεωφορείο της Αθήνας εκείνης της εποχής ή ένα υπεραστικό. 

«Ρε παιδί μου, το ‘πράσινο’ είναι αυτό που έχει αφήσει θετικές αναμνήσεις στον κόσμο! Ας το δοκιμάσουμε και βλέπουμε πώς θα πάει… Άσε που είναι στην πέννα και θα αρέσει σε όλους», τόνιζε ο κ. Νοταράκης. 

Φωτογραφία του χρήστη Παλιά Ἑλληνικά Λεωφορεῖα / Bus Oldtimers Hellas.
Λίγο πριν μπει στο "Survivor" ο Λάμπρος Χούτος έδωσε συνέντευξη σε αθλητικό περιοδικό
και φωτογραφήθηκε μαζί με τον Ιωάννα Δεσύλλα μέσα στο παλιό λεωφορείο. Στο στιγμιότυπο διακρίνεται και η δημοσιογράφος τουτ "Σκάι" Μαριλένα Γεραντώνη. 
Έτσι πέρασε ο καιρός και φθάσαμε στο φθινόπωρο του 2016, λίγο πριν από τη διοργάνωση. Ακόμα κι όταν ο Διονύσης έπαιζε μουσική σε ένα μπαράκι στο Μεταξουργείο, σκεφτόταν ποια θα ήταν η αντίδραση του κόσμου μπροστά σε αυτό το έκθεμα. «Θα γίνει προάγγελος της έκθεσης» ήταν η απάντηση του Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, ο οποίος πρότεινε να τιμηθεί η συμπλήρωση 15 ετών από τη διακοπή των δρομολογίων αυτών των λεωφορείων με δύο ιστορικά δρομολόγια στο Πέραμα και στο Σύνταγμα ανήμερα της «επετείου», στις 31 Δεκεμβρίου 2016. 

Αυτό που έγινε δεν είχε προηγούμενο και αποτέλεσε την πρώτη βασική ένδειξη πώς θα πήγαινε και η έκθεση ενός τέτοιου οχήματος που θυμίζει τις ανθρώπινες ιστορίες τριών διαφορετικών γενεών που κινούνται στον άξονα Αθηνών, Πειραιώς, Καλλιθέας και Περάματος. 

Ποιοι φωτογραφήθηκαν 

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον Γιώργο Καμίνη, στο χαρακτηριστικό λεωφορείο του Συντάγματος. 
Στα εγκαίνια της 25ης Ιανουαρίου το «πράσινο» αποτέλεσε το φυσικό «σκηνικό» μπροστά στον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη που έκανε τα εγκαίνια, αποτέλεσε σημείο αναφοράς πολιτικών, καλλιτεχνών, αθλητών και δημοσιογράφων. 

Φωτογραφία του χρήστη Παλιά Ἑλληνικά Λεωφορεῖα / Bus Oldtimers Hellas.
Η Φώφη Γεννηματά ξεναγήθηκε στο "πράσινο" στις 13 Μαρτίου, λίγες
ημέρες μετά και την επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου!
Αναφέρουμε ενδεικτικά τους κ.κ. Φώφη Γεννηματά, Σμαράγδα Καρύδη και Σταύρο Θεοδωράκη. Λίγο πριν μπει στο “Survivor” ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Λάμπρος Χούτος έδωσε συνέντευξη μαζί μέσα στο λεωφορείο μαζί με την πρωταθλήτρια του Τάε-Κβον-Ντο κ. Ιωάννα Δεσύλλα. 

Φωτογραφία του χρήστη Παλιά Ἑλληνικά Λεωφορεῖα / Bus Oldtimers Hellas.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ποζάρει μπροστά στο... ¨πράσινο". 
Βέβαια η δημοφιλία κρίθηκε στα κοινωνικά δίκτυα όπου το «πράσινο» κέρδισε κατά κράτος χάρη στις φωτογραφίες, τα σχόλια και τις αναμνήσεις των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών που πέρασαν από την Τεχνόπολη και ενίσχυσαν την ομάδα «Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία». 

H καλή φίλη Σμαράγδα Καρύδη άκουσε τη συμβουλή του Θοδωρή Αθερίδη
και πόζαρε μπροστά στο λεωφορείο... 
Αντί για επίλογο θα θέλαμε να θυμηθούμε τους στίχους από το τραγούδι «Ας κρατήσουν οι χοροί» που έγραψε το 1983 ο Διονύσης Σαββόπουλος: «Φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα / κι ιστορία οι παρέες». 





Translate