08/05/15

Τρία ιστορικά Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία στην 5η έκθεση κλασσικών οχημάτων


Το μήνυμα για ανάπτυξη και ανασυγκρότηση στην Ελλάδα της κρίσης με μοναδικά αντικείμενα της εγχώριας βιομηχανικής κληρονομιάς στέλνει η Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής (ΕΟΟΕ) σε συνεργασία με τους συλλέκτες Χ. & Β. Λαζαρόπουλο, στην 5η έκθεση κλασσικών οχημάτων “Auto Moto & Classic Festival” που πραγματοποιείται στο MEC Παιανίας από τις 8 ως τις 11 Μαΐου 2015. 

Ένα υπεραστικό του 1962 που αποτέλεσε τον τεχνολογικό θρύλο της βιομηχανίας αμαξωμάτων, ένα αστικό του 1981 που χαρακτηρίστηκε το καλύτερο όχημα όλων των εποχών και ένα τουριστικό που αποτέλεσε πρότυπο αντιγραφής από ξένες βιομηχανίας από το 1976 εκτίθενται σε κοινή θέα λίγο μετά την ανακατασκευή τους. 

Είναι τρία λεωφορεία που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από ελληνικά χέρια σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες, τα οποία περισώθηκαν, αποκαταστάθηκαν και εκτίθενται για να θυμίζουν ότι η καλύτερη απάντηση στην κρίση είναι η επιστροφή στη δουλειά και στην παραγωγική διαδικασία με σχέδιο και όραμα. 

Οι επισκευές των λεωφορείων έγιναν στα αυθεντικά πρότυπα των σχεδιαστών και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται κατά συντριπτική πλειοψηφία από βιομηχανίες, βιοτεχνίες και εργαστήρια που εξακολουθούν να επιβιώνουν στην ελληνική αγορά. 

Οι συλλέκτες Χάρης και Βαγγέλης Λαζαρόπουλος, καθώς και ο Κώστας Αντωνίου σας προσκαλούν και σας αναμένουν σε μια μοναδική πολιτιστική πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της 5ης έκθεσης κλασσικών οχημάτων. 


Στο χώρο που βρίσκονται τα Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία έχουν διοργανωθεί πολιτιστικά και ενημερωτικά events σχετικά με την έρευνα και τη μελέτη της ιστορίας των συγκοινωνιών και της βιομηχανίας. Μάλιστα, το μεσημέρι της Κυριακής έχει προγραμματισθεί να γίνει και μια πρωτότυπη εκπομπή μέσω web radio

Εσείς δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε όποιον δρόμο βρεθεί μπροστά σας, διότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC, επί της Λεωφόρου Λαυρίου 301. 

Τα λεωφορεία θα σας περιμένουν για ιστορίες του δρόμου και ταξίδια στο χρόνο.


 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate