Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΥΪΖ: Ποιος είναι ο γιος μεγάλου αμαξοποιού περίμενε τα Βιαμάξ

Το εργοστάσιο του πατέρα του ήταν στην οδό Αγίων Αναργύρων στην Παλιά Κοκκινιά και απασχολούσε τουλάχιστον δεκάδες εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων 


Πριν ακόμα φθάσουν τα δύο μουσειακά λεωφορεία της συλλογής Λαζαρόπουλου, εκείνος ήταν ήδη στο ΟΑΚΑ και τα περίμενε. Ήταν περίεργος να δει πώς έχουν επισκευασθεί και σε ποιο βαθμό έχουν αποκατασταθεί τα δύο Mercedes της Βιαμάξ.


Πρόκειται για τον κ. Πάρη Ελευθεριάδη, τον γιό του μεγάλου αμαξοποιού Ελευθέριου Ελευθεριάδη ο οποίος έφτιαξε λεωφορεία κομψοτεχνήματα στις εγκαταστάσεις που είχε επί της οδού Αγίων Αναργύρων 5 στην Παλιά Κοκκινιά.

«Χάρη μου θα σε διορθώσω. Η σημερινή ημέρα δεν είναι αφιερωμένη μόνο στη Βιαμάξ αλλά στην ελληνική αμαξοποιΐα», σχολίασε σε κάποια στιγμή καθώς συζητούσαμε για τη σελίδα και τη δραστηριότητα στο διαδίκτυο και την κοινωνική δικτύωση.

Ο Πάρης Ελευθεριάδης με τον Χάρη Λαζαρόπουλο, μέσα στο αστικό της Βιαμάξ.
Ο κ. Ελευθεριάδης γνωρίζει πολύ καλά και υποστηρίζει το έργο μας, το οποίο δεν αφορά μόνο στην συλλογή και συντήρηση λεωφορείων ελληνικής κατασκευής, καθώς και την ιστορική καταγραφή για την τεχνολογία, τις δομές και τα δεδομένα που ανόρθωσαν αυτόν τον κλάδο της ελληνικής βιομηχανίας στην τριακονταετία από το 1952 ως το 1983. Ήταν ο πρώτος που μας βοήθησε με αρχειακά ντοκουμέντα να προχωρήσουμε στην ανακατασκευή δύο αστικών λεωφορείων κατασκευής Ελευθεριάδη, ενός Scania Vabis κι ενός Volvo.


Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Ελευθεριάδη είχαμε την ευκαιρία να τραβήξουμε και μια αναμνηστική φωτογραφία μέσα στο επισκευασμένο αστικό της Βιαμάξ. 

Περισσότερες δημοσιεύσεις για 
το "Auto Battleship Festival" με ένα κλικ εδώ

Για δημοσιεύσεις με αναφορές στα λεωφορεία με υπογραφή Ελευθεριάδη,
πολλά κλικ εδώ


Διαβάστε ακόμη: 

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.