Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

Μια Βίλα σε 4 ρόδες ! ! !


Ένα τροχόσπιτο… πέντε αστέρωνΗ αυστριακή Marchi Mobiles μπορεί δικαιολογημένα να καυχιέται πως έχει κατασκευάσει ένα από τα πολυτελέστερα  αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. Το eleMMent χαρακτηρίζεται ως το πιο προηγμένο τεχνολογικά αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που έχει κατασκευαστεί ποτέ και ως ένα από τα ακριβότερα μιας και κοστίζει περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ.Βασίζεται στα μηχανικά μέρη ενός DAF FX 105, με καμπίνα μήκους 12 μέτρων με συνολική επιφάνεια έως 30 τ.μ. (με το όχημα ευρισκόμενο σε στάση) και σχεδίαση που εκτός από φουτουριστική προκύπτει και αεροδυναμική (μειωμένη κατανάλωση έως και 20% σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκινούμενο).
Ένα από τα ιδιαίτερα στοιχεία του Marchi eleMMent είναι το τεράστιο παρμπρίζ με το οβάλ σχήμα, καθώς και άλλα στοιχεία όπως τα πτυσσόμενα σκαλοπάτια για την είσοδο στην καμπίνα και την αναδιπλούμενη τέντα στην οροφή που επιτρέπει στους επιβάτες στιγμές χαλάρωσης στην ιδιότυπη βεράντα που βρίσκεται στην σκεπή του αμαξώματος.


Η ναυαρχίδα των πολυτελών campers ζυγίζει γύρω στους 20 τόνους και για το λόγο αυτό χρειάζεται ένα ισχυρό μοτέρ για να κινηθεί αξιοπρεπώς.
Η εταιρεία δεν αναφέρει τον κατασκευαστή του κινητήρα -μάλλον είναι και πάλι η DAF- ενώ αρκείται να διευκρινίσει πως είναι diesel, με απόδοση 510 ίππων και ότι η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 160 χιλιόμετρα την ώρα.Πηγή: focuswebtv.gr
Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.