Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ: Ειδικό αφιέρωμα Piraeus Press στη Νίκαια (VIDEO)

Mε αφορμή ένα σπάνιο βίντεο - ντοκουμέντο που προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1958, η δημοφιλής ενημερωτική ιστοσελίδα του Πειραιά "PiraeusPress" δημοσιεύσει σειρά φωτογραφιών με σημεία της Νίκαιας και της Παλιάς Κοκκινιάς μέσα από τα καρέ αυτού του φίλμ που φτιάχτηκε για λογαριασμό του Εμπορικού Συλλόγου Νικαίας.
 
Στο αφιέρωμα διακρίνονται φωτογραφίες από την οδό Κονδύλη όταν ήταν δρόμος διπλής κατευθύνσεως με χασανιώτικο λεωφορείο που κατασκευάσθηκε από τον Σπαρταλιάν στο παλιό αμαξοποιείο του, επί της Λεβαδείας, να κατεβαίνει προς τον Πειραιά.
 
Ένα άλλο χασανιώτικο διακρίνεται στη στάση του Βουλαλά επί της 25ης Μαρτίου να ανεβαίνει προς τη Νεάπολη ή προς τον Κορυδαλλό.
 
Σε τρίτο καρέ διακρίνεται η πλατεία του Αγίου Νικολάου όπου πάντοτε υπήρχε η αφετηρία της γραμμής "Αθήναι - Νέα Κοκκινιά" στο ύψος της οδού Παναγή Τσαλδάρη. Εκεί ένα πανέμορφο Volvo με αμάξωμα ΒΙΟ επιβιβάζει προς τις τότε αφετηρίες της Ζήνωνος, του 3ου ΚΤΕΛ.
Τέλος, σε καρέ από το Περιβολάκι φαίνεται ένα ολοκαίνουργιο Scania Vabis με αμάξωμα Ταγκαλάκη να διέρχεται από τη στάση "Παναγίτσας" ενώ στο βάθος διακρίνεται το κτήριο όπου στεγαζόταν το ιατρείο του Περπατάρη, του γιατρού που εξέταζε δωρεάν τους φτωχούς και τους αναξιοπαθούντες.
Αυτές είναι μερικές από τις εικόνες μιας Ελλάδας που έχει φύγει ανεπιστρεπτί, αλλά διατηρείται σαν φλόγα στην καρδιά των ρομαντικών...
 
Οι φωτογραφίες με τις λεζάντες τους δημοσιεύονται από το "Piraeus Press", εδώ.
 
Δείτε τη διαφημιστική ταινία, σε κείμενα Ευαγγέλου Μητσοτάκη και σε σκηνοθεσία - σενάριο του Βασίλη Βασιλειάδη, που προβλήθηκε στους κινηματογράφους της περιοχής.
 
 
  

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.