05/10/12

ΦΩΤΟ: "Two faces of January" με Mercedes Βιαμάξ στα Χανιά

Εδώ το συνεργείο που εργάζεται για να γίνει αυτή η πλευρά όπως ήταν το λιμάνι, το 1962.
Με ιδιαίτερη επιτυχία προχωρούν τα γυρίσματα της ταινίας "Two faces of January" στα Χανιά της Κρήτης με τη συμμετοχή των ηθοποιών Βίγκο Μόρτενσεν, Κύρστεν Ντανστ και Όσκαρ Ιζάακ.
Το άνοιγμα του παλιού λιμένος των Χανίων έχει μετατραπεί σε χρονομηχανή που γυρίζει ακόμα και τον πιο δύσπιστο επισκέπτη στο 1962. Ο σκηνοθέτης Χοσέιν Αμίνι, το πολυπληθές επιτελείο της εταιρείας παραγωγής "Zelus", ο σκηνογράφος κ. Δημήτρης Ζιάκας και οι συνεργάτες του έχουν κάνει υποδειγματική δουλειά που θα τη ζήλευαν οι πιο ακριβοπληρωμένοι ειδικοί του Χόλυγουντ.
Σ' αυτό το όμορφο σκηνικό αλλά και στα μοναδικά τοπία της κρητικής γης από τα Χανιά μέχρι το Ηράκλειο κι από την Ανώπολη των Σφακίων μέχρι το Φραγκοκάστελλο παίζουν τρία ιστορικά λεωφορεία ελληνικής κατασκευής, από τη Βιαμάξ.
Διακρίνονται δύο αυτοφερόμενα Mercedes Benz R495 κι ένα λεωφορείο τύπου υπεραστικού Ο322 που μετασκευάστηκε κι επισκευάστηκε σε χρόνο μηδέν, ενώ θα αποκατασταθεί αμέσως μετά το τέλος των γυρισμάτων.
Απολαύστε μερικές από τις αποκλειστικές φωτογραφίες της ΛΑΕΓΕ από το χώρο των γυρισμάτων που δεν θα δείτε πουθενά αλλού:
 
Με οδηγό παλιές φωτογραφίες, έτσι στήθηκε η παλιά αφετηρία των λεωφορείων από τα Χανιά προς το Ηράκλειο.

Οι οδηγοί των παλιών λεωφορείων σε πρώτο πλάνο.

Αντίστροφη μέτρηση πριν αρχίσει το μεσημβρινό γύρισμα στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Γυρίσματα στο παλιό λιμάνι των Χανίων για την ταινία "Δύο όψεις του Ιανουαρίου" με τους Βίγκο Μόρτενσεν, Κύρστεν Ντανστ και Όσκαρ Ιζάακ.

Γυρίσματα στο παλιό λιμάνι των Χανίων για την ταινία "Δύο όψεις του Ιανουαρίου".

2 σχόλια :

  1. Alles fotografies den exete? Eida sto facebook perissoteres kai kykloforei ena video diko sas sto youtube alla den synodevei anartisi.
    O enas odigos einai o stavros pou eixate stin epidavro me ton Atheridi?
    Akoma sas perimenw gia savvatokyriako.
    Louis (apo to xenodoxeio sto Ligourio).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει πολύ υλικό Λούη!
    Θα μιλήσουμε τηλεφωνικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή





Translate